Promoció Taurina

Avui, les xarxes socials canareves s'han aixecat mogudes arran de la publicitat feta per l'empresa, Arte y emoción, que s'encarrega d'una de les activitats de les properes Festes de Serramar que se celebraran entre els dies 6 i 8 de juliol. I ens preguntem quins valors els mostrem amb aquest tipus d'espectacles promoguts per l'ajuntament.

serramar

Avui, les xarxes socials canareves s'han aixecat mogudes arran de la publicitat feta per l'empresa, Arte y emoción, que s'encarrega d'una de les activitats de les properes Festes de Serramar que se celebraran entre els dies 6 i 8 de juliol. En concret, aquesta empresa valenciana dedicada l'organització d'espectacles taurins, ha anunciat una activitat infantil per al foment de la tauromàquia, el diumenge 8 a les 17:00 h. Òbviament, bona part de la ciutadania, al llegir l'anunci, prou eloqüent per si mateix, ha estat el de reaccionar amb ràbia i després amb sorpresa al veure que l'anunci desapareixia de les xarxes socials sense explicar-ne els motius. Ara l'acte sembla que ha quedat difuminat, però continua sent el mateix "Festa de bous: divertits bous al carrer", com descriu el programa oficial de l'ajuntament d'Alcanar.

Aquesta activitat taurina s'inclou dintre de les festes de Serramar, a Alcanar Platja, una zona del nostre poble on la tradició taurina -l'escut institucional per defensar bous capllaçats, embolats i correbous- no ha existit mai. Realment, l'equip de govern i la regidoria de festes no han estat capaços de trobar un element socialment més adequat que una festa taurina per embolcallar els espectacles d'enguany?

Tanmateix, l'empresa haurà quedat amb un cert estat de sorpresa, ja que sap l'objectiu d'aquest tipus d'espectacles és el foment i la promoció de la tauromàquia: l'art i la tècnica de torejar. També cal destacar que aquesta activitat està enfocada als més menuts, aquells qui estan en una fase educativa important. I ens preguntem quins valors els mostrem amb aquest tipus d'espectacles promoguts per l'ajuntament.

Finalment, encoratgem a l'equip de govern a buscar fórmules lúdiques que no promoguen el foment de la pràctica taurina i revertir la línia dels darrers anys on els actes taurins, lluny de la tradició, s'han potenciat com mai. Lluny dels valors republicans, els bous no ens apropen a aquell país que volem construir conjuntament.
 

 

 


28/06/2018
AL CUP Alcanar – Les Cases

L'objectiu d'aquest tipus d'espectacles és el foment i la promoció de la tauromàquia: l'art i la tècnica de torejar. També cal destacar que aquesta activitat està enfocada als més menuts, aquells qui estan en una fase educativa important.